;

Blokk Média

Press Esc to close

Bejelentkezés

captcha

 
Bezártad a rádiólejátszót! Ha mégis szeretnéd hallgatni a rádiót, kattints a fenti lejátszósávok valamelyikére!

Az öt leghosszabb híd autóval

2013. 05. 09.  Kategória:

NINCS KÉP

A hidak már évezredek óta segítik az utazókat, hogy olyan helyekre tudjanak eljutni, amik előtte megközelíthetetlenek voltak. Manapság a világ legnagyobb hídjait az autók számára építik. Íme az öt híres és egyben a leghosszabb híd:

1. Pontchartrain-tavi töltésút, Louisiana – 38 km hosszú: A Guiness Rekordok könyve szerint a Pontchartrain-tavi töltésút a leghosszabb híd, amely folyamatosan víz felett halad végig. A híd annyira hosszú, hogy 26 kilométeren keresztül nem lehet szárazföldet látni.

híd1

2. Hangzhou-öböl híd, Kína – 36 km hosszú: Több, mint 600 szakértőre és 10 évre volt szükség a ferde kábeles híd megépítéséhez. A híd Kína két legforgalmasabb kikötőjét köti össze, Sanghajt és Ningbót.

híd2

3. Donghai híd, Kína – 32,5 km hosszú: A Donghai híd volt a világ leghosszabb hídja 2008-ig, amikor átadták a Hangzhou-öböl hídat. A híd összeköti Sanghajt a Hangzhou-öböl mélyvízi Yangshan kikötőjével és a Dél-kínai tenger felett megy végig. Sajnos a turistáknak Kínában tilos vezetniük, ezért a kilátást csak taxiból csodálhatja meg az ember.

híd3

4. Október 6. híd, Egyiptom – 20,5 km hosszú: A Kairóban lévő híd a Jóm kippuri háború után kapta a nevét, amely 1973 október 6-án kezdődött. A hídat és töltésútat – kétszer is keresztezi a Nílust – 30 évbe telt felépíteni és 45 percig tart áthaladni rajta.

híd4

5. Vasco da Gama híd, Portugália – 17,2 km hosszú: A lisszaboni Vasco da Gama híd a leghosszabb Európában, aminek a felépítése három évbe telt. 1998-ban adták át a forgalomnak, pont 500 évvel azután, hogy Vasco da Gama hajóval elért Indiába.

híd5

(Fotó: usatoday.com)

Vissza

 

Hasonló hírek

 • Háromezer év női ideálja három percben + VIDEO

  Háromezer év női ideálja három percben + VIDEO
  Az ideális szépség nem egy meghatározott küllem, hanem egy megformált közös kép, amelyet egy adott társadalom épít ki.
  Tovább
   
 • Új tetkót találtak Ötzi testén

  Új tetkót találtak Ötzi testén
  Új, eddig ismeretlen tetoválást fedeztek fel Ötzi, az Alpok gleccserében kiváló állapotban fennmaradt férfimúmia mellkasán a bolzanói Európai Akadémia (EURAC) Múmiakutató Intézetének tudósai, amikor új, fotografikus technikával Ötzi összes tetoválását feltérképezték. Az új tetoválásokat szabad szemmel nagyon nehéz észrevenni, mivel a férfi bőre rengeteget sötétedett az idők folyamán. Az új technológiával a bőr mélyebb rétegeiben is jól...
  Tovább
   
 • Kijátszotta a rendszert és felszökött a repülőre a hős szerelmes

  Kijátszotta a rendszert és felszökött a repülőre a hős szerelmes
  Profin játszotta ki a kolozsvári nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerét, és felszállt a Wizz Air egyik londoni gépére egy fiatalember, aki a szerelmét szerette volna meglátogatni a brit fővárosban.
  Tovább
   
 • Mi, magyarok vagyunk a legkövérebbek Európában

  Mi, magyarok vagyunk a legkövérebbek Európában
  Egy, az MTI által kiadott infografikából kiderül, hogy Európán belül hazánkban él a legtöbb túlsúlyos ember. Bár az Egyesült Államokat vagy Mexikót nem előzzük meg, kontinensünkön mi állunk a dagidobogó tetején, nemek versenyében pedig a nők nyomnak többet. A világszinten is gyönyörű magyar nők például kétszer akkorák, mint például a belgák. Vajon Móricz Zsigmond Tragédiája mennyire igaz, miszerint a kövérség egyenlő a...
  Tovább
   
 • Robogó vonat előtti szelfibe haltak bele

  Robogó vonat előtti szelfibe haltak bele
  Szerencsétlenül végződött három indiai diák selfie kisérlete, miután az a zseniális ötlet pattant ki a fejükből, hogy egy éppen közlekedő vonat előtt készítsenek közös fotót. - természetesen mindhármukon átgázolt a szerelvény.
  Tovább