;

Blokk Média

Press Esc to close

Bejelentkezés

captcha

 
Bezártad a rádiólejátszót! Ha mégis szeretnéd hallgatni a rádiót, kattints a fenti lejátszósávok valamelyikére!

Az öt leghosszabb híd autóval

2013. 05. 09.  Kategória:

NINCS KÉP

A hidak már évezredek óta segítik az utazókat, hogy olyan helyekre tudjanak eljutni, amik előtte megközelíthetetlenek voltak. Manapság a világ legnagyobb hídjait az autók számára építik. Íme az öt híres és egyben a leghosszabb híd:

1. Pontchartrain-tavi töltésút, Louisiana – 38 km hosszú: A Guiness Rekordok könyve szerint a Pontchartrain-tavi töltésút a leghosszabb híd, amely folyamatosan víz felett halad végig. A híd annyira hosszú, hogy 26 kilométeren keresztül nem lehet szárazföldet látni.

híd1

2. Hangzhou-öböl híd, Kína – 36 km hosszú: Több, mint 600 szakértőre és 10 évre volt szükség a ferde kábeles híd megépítéséhez. A híd Kína két legforgalmasabb kikötőjét köti össze, Sanghajt és Ningbót.

híd2

3. Donghai híd, Kína – 32,5 km hosszú: A Donghai híd volt a világ leghosszabb hídja 2008-ig, amikor átadták a Hangzhou-öböl hídat. A híd összeköti Sanghajt a Hangzhou-öböl mélyvízi Yangshan kikötőjével és a Dél-kínai tenger felett megy végig. Sajnos a turistáknak Kínában tilos vezetniük, ezért a kilátást csak taxiból csodálhatja meg az ember.

híd3

4. Október 6. híd, Egyiptom – 20,5 km hosszú: A Kairóban lévő híd a Jóm kippuri háború után kapta a nevét, amely 1973 október 6-án kezdődött. A hídat és töltésútat – kétszer is keresztezi a Nílust – 30 évbe telt felépíteni és 45 percig tart áthaladni rajta.

híd4

5. Vasco da Gama híd, Portugália – 17,2 km hosszú: A lisszaboni Vasco da Gama híd a leghosszabb Európában, aminek a felépítése három évbe telt. 1998-ban adták át a forgalomnak, pont 500 évvel azután, hogy Vasco da Gama hajóval elért Indiába.

híd5

(Fotó: usatoday.com)

Vissza

 

Hasonló hírek

 • Már a házakat is 3D-ben nyomtatják

  Már a házakat is 3D-ben nyomtatják
  Tucatnyi, háromdimenziós nyomtatóval készített házat állít fel Sanghaj városa, Kínában elsőként, hazai technológia alapján - közölte a sanghaji Tungfang Zsipao.
  Tovább
   
 • Meghalt, majd feltámadt a hullazsákban

  Meghalt, majd feltámadt a hullazsákban
  Légzési- és többszervi elégtelenség miatt hunyt el egy férfi Brazíliában, legalábbis az orvosai ezt hitték, majd hullazsákba tették. Az elhunyt testvére vette észre, hogy a szeretett fivér lélegzik a zsákban - számolt be a Bors.
  Tovább
   
 • Százmillió forint a tandíj Sanghajban

  Százmillió forint a tandíj Sanghajban
  A Wellington nemzetközi iskola a leggazdagabbakat célozza meg idén. Az intézmény exkluzív oktatást ígér aminek az ára mindössze százmillió forint.
  Tovább
   
 • Sanghajból San Fransiscóba, 100 perc alatt

  Sanghajból San Fransiscóba, 100 perc alatt
  Száz perc alatt érhetne Sanghajból San Franciscóba egy új tengeralattjáró, melyet kínai tudósok szuperkavitációs (légbuborékos) technológiával fejlesztenek.
  Tovább
   
 • A magyar sütikért epekedik a világ

  A magyar sütikért epekedik a világ
  A Buzzfeed után most a 9GAG is a magyar gasztronómiai különlegességek után epekedik az egyik posztjuk alatt. Az oldal kommentjei között természetesen ismét megjelentek az olcsó “hungry-hungary” poénok, de ennek ellenére ismét egy remek országimázzsal találkozhatunk, ami ezúttal nem került milliókba.
  Tovább